Beamused

In ons huidige virtuele tijdsverdrijf is men al gewend aan een hoop zaken. Mensen kunnen elkaar vinden in de cloud, dingen met elkaar delen en van alles opslaan.

Door de vele mogelijkheden en de beperkte tijd die beschikbaar is zal men echter keuzes moeten maken in welke virtuele media men die tijd steekt.

Tevens is er het fenomeen van zelforganisatie die als nieuwe bronenergie komt opzetten in de maatschappij. Mensen organiseren zich nu overal zelf en houden ervan om mee te denken en te reageren. Samen weet men immers meer dan alleen.

Het is de wens van stichting Talentenkabinet om mensen fysiek bij elkaar te brengen om samen doelen te bereiken door middel van een cloud gedreven community als Beamuse.

Dit kan gezien worden als een virtuele werkplaats waar mensen gefaciliteerd worden om zich creatief te organiseren. Deze community functioneerd dus niet alleen als informatie uitwisselings webplatform maar als een creatieve community applicatie.

Wij willen enerzijds als stichting mensen fysiek bij elkaar brengen om samen onze doelen te bereiken, anderzijds willen we mensen van buiten de stichting de mogelijkheid geven om elkaar te vinden en ook weer elkaar virtueel maar mogelijk ook fysiek bij elkaar te brengen.

 

Beamuse is een social media netwerksite met als thema kunst en cultuur. Gebruikers kunnen hier een profiel aanmaken waarmee men een sociaal netwerk kan creëren en onderhouden en men kan gebruik maken van bepaalde opties die zijn toegespitst op de onderwerpen van het netwerk. De nadruk zal komen te liggen op dynamische verbindingen met elkaar en participatie. Het Talentenkabinet verwacht begin 2015 dit netwerk ‘live’ te laten gaan samen met het online magazine Beamuse|d.